x
Anasayfa Medya Haberler 150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler?

150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler?

150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini bildirdi. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeni evlenecekler, faizsiz evlilik kredisi veren bankalar ve başvuru şartlarını merak etmeye başladı. Peki faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, hangi bankalardan alınabilecek, başvuru şartları neler? Adana’da satılık gelinlik ve kiralık gelinlik çeşitleri vatandaşın hizmetinde olan Tuğbam Gelinlik, 2023 evlilik kredisi başvurusu hakkında merak edilenleri sizler için derledi...

Evlilik Kredisi Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz ve 4 yıl vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceklerini duyurdu.

Evlilik kredisinin kaynağını ise yeni kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası sağlayacak. Sosyal amaçlı olan bu banka, dijital ortamda hizmet verecek. Bankanın para kaynağını ise Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fon karşılayacak. Bu gelirler sosyal desteklerde kullanılacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Kadar?

Yeni evlenecek olanlara faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sunulacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Neler?

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisine başvuru şartları ve başvuru tarihlerine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Evlilik Kredisi Ödemesi ve Taksitleri Nasıl Olacak?

Evlilik desteği toplam 72 aylık bir ödeme planıyla yapılacak. İlk 24 ayda herhangi bir taksit ödemesi yapılmazken, sonraki 48 ayda ise anapara ödenecek.

Vadesiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Evlilik kredisi başvuru tarihi ve detaylarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları