x
Anasayfa Medya Haberler 2023 Gelinlik Modelleri ve Trendleri

2023 Gelinlik Modelleri ve Trendleri

2023 Gelinlik Modelleri ve Trendleri

En özel gününüzde hayalinizdeki gelinliğe karar vermek, en çok zorlanılan konulardandır. Kadınlar için özel bir anlamı olan gelinlikler, her yıl olduğu gibi, bu sene de farklı tarz ve modelleriyle göz kamaştırıyor. Satılık ve kiralık gelinlik merkezi Tuğbam Gelinlik, kendini gelinlik modelleri arasında kaybolmuş hissedenler için 2023 gelinlik modelleri ve trendlerini derledi…

1- Düşük Omuzlu, Uzun Kollu Gelinlik Modelleri

Bu yıl öne çıkan gelinlik modellerinden biri, düşük omuzlu ve uzun kollu gelinlikler. Bu gelinlikler, özellikle omuzlarını öne çıkarmak isteyenler için uygun. Bu tarz gelinlikler, omuzları daha geniş ve zarif gösteriyor. Ayrıca boyun bölgesine de daha uzun bir görünüm kazandırıyor.

Her mevsime uygun şekilde ve kalp yaka, v yaka, straplez ve ince askılı olarak tasarlanabiliyor. Gelinliğin eteğinde A kesim, prenses, düz kesim ve balık modelleri tercih ediliyor.

Düşük omuzlu gelinliklerin en sık tercih edilen modeli uzun kollu gelinlikler. Düşük omuz ve uzun kol detayına Fransız danteli, tül ve saten de eklenerek zarafet katılabilir.

2- Işıltılı Gelinlik Modelleri

2023 yılının en trend gelinlik modelleri arasında ışıltılı gelinlik modelleri de bulunuyor. Işıltılı gelinlik modelleri, son yıllarda revaçta olmasa da bu dönem geri dönüyor. Son dönemde trend olan minimalist ve sade tasarımlardan sonra gelinler mücevherler, pırlantalar ve boydan boya boncuk işlemeli stilleri de dönüyor.

Işıltı, tüm gelinlik modellerinin üzerine eklenebilir. Tesettür gelinlik modelleri arasında da popüler bir tercih olan ışıltılı gelinlik, gösterişli bir görünüm katıyor.

3- Transparan Gelinlik Modelleri

Transparan gelinlik modelleri, romantik ve iddialı tasarımlar olarak kendini gösteriyor. Kol, göğüs ve omuz detaylarında sıkça görülen transparan, son dönemde gelinliğin etek kısmında da kullanılabiliyor.

Transparan gelinlik, riskli bir alternatif gibi görünse de romantik dokunuşlarla sadeleştirilebiliyor. Ayrıca korsede, yaka boyunca veya eteğin alt kısmında yarı transparan stiller de tercih edilebiliyor. Transparan gelinlik modelleri her gelin adayına hitap edebilecek biçimde romantik, seksi veya sofistike tasarımlarla kullanılabiliyor.

4- Renkli Gelinlik Modelleri

2023’te renkli gelinliklerle sıkça karşılaşacağız. Pembe, pudra renkleri ve mavi tonlarıyla süslenen renkli gelinlik modelleri, bu yılın trendleri arasında bulunuyor. Son yıllarda pembe gelinlikler öne çıkarken, bu yıl mavi gelinliklerin pembeyi tahtından indirdiği söylenebilir. Mavi renk, hemen her gelinlik modelinde kullanılabiliyor.

5- Mini Gelinlik Modelleri

Birkaç sezondur mini gelinlik modelleri, gelinlik trendlerine hakim durumda. Mini gelinlik modelleri genellikle düğün sonrası “after party” kutlamaları için tercih ediliyor. Ayrıca mikro düğünlerin yükselişi ve gelinlerde zevkli değişiklikler yapmak istenmesi nedeniyle popülaritesini arttırmayı sürdürüyor.

Kısa gelinliklerin birbirinden farklı pek çok modeli bulunuyor. Kısa gelinlik ve uzun duvak kombinasyonu öne çıkarken; salaş bir düğün isteyen gelin adayları da mini gelinlik modellerini tercih ediyor.

6- Asimetrik Yakalı Gelinlik Modelleri

Asimetrik yakalı gelinlik modelleri, her sezon trend olmaya devam ediyor. 2023 ilkbahar koleksiyonlarında da bu tasarımın farklı yorumlarını bir arada görüyoruz. Anne Barge, THEIA ve Romona Keveza koleksiyonlarında asimetrik yakalı gelinlikleri yeniden yorumlanıyor. Modern ve basit çizgilerden oluşan asimetrik yaka, kadınsı, çarpıcı ve zarif bir görünüm sunuyor.

7- Prenses Kesim Gelinlik Modelleri

Prenses kesim gelinlik modeli, yıllardır tahtını kaptırmayan modellerden. Gösterişli düğünlerin geri dönüşüyle prenses kesim gelinlikler de yoğun talep almaya devam ediyor.

Prenses kesim gelinlikler, straplez bir korse ve beli saran kabarık bir etekle kullanılabilir. Disney prenseslerinin balo elbiselerini andıran bu gelinlik modellerinde çiçekli süslemeler ve fırfırlı katmanlar gibi pek çok siluet de karşımıza çıkıyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları