x
Anasayfa Medya Haberler Dekolteli Gelinlik Giymenin Püf Noktaları Neler?

Dekolteli Gelinlik Giymenin Püf Noktaları Neler?

Dekolteli Gelinlik Giymenin Püf Noktaları Neler?

Adana’da gelinlik denince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlik, düğün gününde dekolteli gelinlik tercih edecek gelin adayları için püf noktalarını bir araya getirdi. Sırtı açık gelinlik, göğüs dekolteli gelinlik, göbeği açık gelinlik, yırtmaçlı gelinlik gibi hangi dekolteli gelinlik modeli hangi vücut tipi için ideal? Bu ve benzeri soruların cevabı bu yazıda sizleri bekliyor.

Dekolteli Gelinlik Nasıl Olmalı?

Genç gelin adayları gerek vücutlarını orantılı göstermeye yarayacak küçük illüzyonlar yapmaya imkân sağladığı gerekse de dikkatleri bedenlerinde en gücendikleri bölgeye çekebilmek için dekolteli gelinlik modellerini tercih ediyorlar.

Son dönemlerde özellikle göbeği ve sırtı açık gelinlik modelleri giderek daha popüler hale geliyor. Omuzları açıkta bırakan gelinlikler son birkaç yıldır gözde tasarımlar arasında yer alıyor. Geniş omuzlu ya da omuzlarını öne çıkarma arzusundaki gelinler tarafından sıklıkla kullanılan bu model, düşük omuzlu gelinlikler ya da düşük kollu gelinlikler olarak karşımıza çıkıyor.

İllüzyon yakalı ve tek omuzlu gelinlik modelleri şık ve modern bir imaj sergilemenizi sağlar. Ancak uzun saçlarınız varsa gelinliğinizin yaka detaylarını gölgede bırakmamak için saçınızı toplu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Omuz Dekolteli Gelinlikler Hangi Vücut Tipi İçin İdeal?

Dar omuzlu gelin adayları için daha çok tavsiye edilen bu model omuzları olduğundan daha geniş gösterebiliyor. Armut vücut tipindeki gelin adayları, geniş kalçalarıyla dengeli bir görünüm sağlar.

Sırt Dekolteli Gelinlik Modelleri

İnternette en çok aratılan gelinlik modeli sırt dekolteli gelinlikler. Ünlü markaların koleksiyonları içerisinde bele kadar sırtı açıkta bırakan balık gelinlik modelleri ve A kesim gelinliklerin öne çıktığını görüyoruz.

Sırt dekoltesinde sizin iddianız ve tarzınız belirleyicidir. İddialı bir tarz yansıtmak istiyorsanız, kalçaya kadar sırtı açıkta bırakan, balık model gelinlikler, daha kapalı bir tarz benimsemek istiyorsanız da sırt dekolteli ve kabarık gelinlik modelleri seçebilirsiniz.

Sırt Dekolteli Gelinlikler Hangi Vücut Tipi İçin Uygun

Sırt dekolteli gelinlikler için gelin adayının sahip olması gereken üç özellikten söz edebiliriz. İnce bel, pürüzsüz ten ve şekilli bir sırt. Armut vücut tipindeki gelin adayları sırt dekolteli prenses model gelinlik ve A kesimli gelinlikleri, kum saati şeklinde bir vücudunuz varsa sırt dekolteli balık model gelinlikler önerebiliriz. 

 

Göğüs Dekolteli Gelinlik Modelleri

Göğüs dekoltesi de en popüler gelinlik üsluplarından birisi. Çünkü hemen her tarz ve modeldeki gelinliklerde kendisine yer bulabiliyor ve asla modası geçmiyor. Straplez ve derin V yakalar, göğüs dekoltesine en uygun yaka tipleri olarak öne çıkıyor. Bunların dışında boyundan bağlı ve hakim yakalı gelinlikler de cazibe katabiliyor.

Göğüs Dekolteli Gelinlikler Hangi Vücut Tipi İçin Daha Uygun?

Armut vücut tipindeki gelin adayları dikkatleri basenlerinden alıp vücudun üst kısımlarına çekmek için göğüs dekolteli gelinlikleri tercih ediyorlar. İnce yapılı gelinler içinse derin japone yakalı tasarımlar önerilerin ilk sıralarında yer alıyor. Elma vücut tipindeki gelinler esasında çok da derin olmayan göğüs dekoltesiyle göğüslerinin olduğundan daha küçük görünmesini sağlayabilirler.

Bacak Dekolteli (Yırtmaçlı) Gelinlik Modelleri

Eğer vücudunuzda en güvendiğiniz, ön plana çıkarmak istediğiniz bölge bacaklarınızsa yırtmaçlı gelinlikler birinci tercihiniz olabilir. İster V yakalı, ister tek omuzlu tüm yaka tipleriyle uyum sağlayabilen yırtmaçlar modern ve elegant bir görünüm kazandırıyor. Günümüzde yalnızca tek bacağı açıkta bırakan klasik yırtmaç modelleri yerine daha farklı ve hatta iddialı yırtmaçlar kullanılıyor. Asimetrik tasarımlı, önü kısa ve arkası uzun gelinlikler ya da iki bacak için de yırtmacı bulunan iddialı modeller bacak dekoltesi isteyen gelinlerin imdadına yetişebiliyor.

Bacak Dekolteli Gelinlikler Hangi Vücut Tipi İçin Daha Uygundur?

Eğer dolgun ve büyük göğüsleri olan, kalın belli, düz kalçalı ve düzgün bacakları bulunan elma vücut tipindeki gelin adayları yırtmaçlı gelinlikleri tercih edebilirler. Bu modeller dikkatleri bacaklarınıza odaklayacak ve bedeninizin üst-alt bölgesinin orantılı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Geniş omuzlarınız varsa ve ters üçgen diye adlandırdığımız vücut tipindeyseniz dikkatleri omuzlardan alıp bacaklarınıza yöneltmek için yırtmaçlı gelinlik seçebilirsiniz.

Göbek Dekolteli Gelinlik Modelleri

Göbeği açıkta bırakan gelinlik modelleri gelin adaylarının büyük sevgisini kazandı. Modacılar arasında iki parça gelinlik olarak da adlandırılan bu göbek dekolteli tasarımlar günümüzün favorileri arasında. Göbek kısmı transparan gelinlikler de son dönem trendleri arasında.

İlkbahar ve yaz aylarında gerçekleşen düğünlerde kır ve sahil gibi mekanlardaki düğünlerde oldukça tamamlayıcı ve göz alıcı olan bu modeller, bel bölgesini ince göstermeyi arzulayan gelin adaylarının tercihi konumunda.

Ancak dikkat edilmesi gereken konu etek kısmının fazla kabarık olmaması. Düz veya A kesimli etekler daha doğru bir seçim olacaktır.

Göbek Dekolteli Gelinlikler Hangi Vücut Tipindeki Gelin Adayları İçin Uygundur?

Dikdörtgen vücut tipindeki gelin adayları özellikle bel bölgelerini kıvrımlı göstermek için bu model gelinlikleri tercih ediyorlar.

Siz de hayalinizdeki gelinliği arıyorsanız Adana’da şık ve kaliteli gelinliğin adresi Tuğbam Gelinliği ziyaret etmeyi denemelisiniz. Tuğbam Gelinlik ve Tuğba Ceyran sizler için en şık tasarımları hazırlar ve düğün gecenizde bir yıldız gibi ışıldamanıza yardımcı olur.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları