x
Anasayfa Medya Haberler Düğün Mekânına Göre Gelinlik Seçimi Önemlidir

Düğün Mekânına Göre Gelinlik Seçimi Önemlidir

Düğün Mekânına Göre Gelinlik Seçimi Önemlidir

Düğünler; evlenecek çiftlerin bir ömür hayallerini kurdukları en özel anlardır. Mutluluk ve heyecanın zirveye çıktığı düğünlerde mekâna uygun gelinlik seçimi önemlidir. Düğünlerin genel atmosferini ve tarzını tamamlayan gelinlik modellerinin görünümünde mekânlar vazgeçilmez bir değere sahiptir. Bu yüzden gelinlik tasarımı planlanırken düğünün yapılacağı yerin dekorasyonuyla uyumlu renk ve detaylara özen gösterilmelidir.

Belirleyici Faktör; Gelinin Rahatlığı

Mekân tayininde gelinin rahatlığı ve tarzı belirleyici olmalıdır. Örneğin; açık hava mekânlarında hafif, akıcı modeller tercih edilebilir. Şehir içi mekânlar için şıklık vurgulanabilir. Plaj düğünlerinde sade ve rahat gelinlikler öne çıkarılabilir. Lüks otel düğünlerinde daha zarif seçimler tasarlanabilir.

Hangi Mekânlarda Düğün Yapılıyor

Düğünler genel olarak açık bir alanda (kır, plaj), otelde, tarihi bir alanda, teknede, salonda, havuz başında, restoranda veya köy ortamında gerçekleştiriyor. Peki, hangi mekânda nasıl bir gelinlik modeli seçmek gerekir? İşte bu sorunun cevabı…

Kır Düğünü İçin Gelinlik

Çimlerin üstünde masmavi bir atmosferdeki düğün, huzur verici, doğal, enerjik, özgür ve rahat bir konsepti çağrıştırır. Bu anlayışa uygun tasarlanan bir gelinlik özgüveni ve enerjiyi yükseltir. Kır düğünleri için bohem gelinlik sitilleri; uçuş uçuş ince kumaşlarının yanı sıra püskülleri, salaş ve özgün detaylarıyla ideal bir seçim olabilir.

Bohem gelinlikler; hem tarz hem de çok havalı görüntü sunacaktır. Düz kesim gelinlikler de düşük omuzlar ve sırt dekoltesi ile kır düğünleri için çok uygun olacaktır. Midi boy veya yarım balık formlu gelinlikler içinde çok asil görüntü sunabilir. “Kabarık olan bir gelinlik giymek istiyorum” hayalini kuran kadınlar da prenses kesim kadar kabarık olmayan A kesim gelinlik modeller önerilebilir.

Otel Düğünü İçin Gelinlik

Salonun en gözde çifti prens ve prenses… Tüm gözler onların üzerinde… Prenses; Fransız danteli işlemeli, taşlı, uzun kuyruklu gelinliği ve gösterişli tacı ile asaletli bir şekilde ağır ağır süzülerek yürürken, prens ona eşlik eder. Gelinlik, gösterişli avizelerin olduğu taşlı ve ışıltılı bir salonla uyum halinde görkemli bir hava sunuyor. Otel düğünlerinde; kadınların içinde kendilerini prensesler gibi hissedeceği prenses kesim gelinlik modelleri harikulade bir seçim olabilir. Otel düğün konsepti için vücut tipine göre prenses kesim, A kesim ve balık kesim gelinlik modelleri eşsiz birer seçim olabilir.

Plaj Düğünü İçin Gelinlik 

Deniz kenarında ılık ılık esen bir rüzgâr… Uçuşan etekler ve hafif esintinin huzur veren sesi… Dalgaların getirdiği o tuzlu nemli havanın kokusu… Kumsalın üstünde romantik dans eden çiftler… Romantik duyguların zirve yaptığı böyle bir atmosferde kim evlenmek istemez ki? Plaj düğünün formatına uygun gelinlik tercihinde de bilinçli davranmak gerekir. Plaj düğünlerinde hareket kabiliyetini sınırlamayan şu gelinlik sitilleri hedeflenebilir:

  • Dantellerle etnik desenler oluşturulmuş püsküllü ve uçuş uçuş tüllü modeller,
  • Düz kesim derin sırt dekolteli ve düşük omuzlu gelinlikler,
  • Mini boy taşlı, çiçekli işlemeler, şifon ve ipek kumaşlı sitiller,
  • Tüllerle kuyruk oluşturulmuş mini boy tasarımlar,

Tarihi Mekan Düğünü İçin Gelinlik

Gelinler geçmişin izlerini düğünlerine yansıtarak nostaljik bir atmosfer isteyebilir. Tarihi düğünler için genel olarak saray, yalı, köşk ve sarnıçlar tercih edilir. Bu tarz mekanlar için vintage tarz mükemmel bir seçim olabilir. Retro parçalar ve incilerle birleşmiş bir vintage gelinlik sayesinde geçmişe ait dokular soluklanabilir. Tarihi mekan ve vintage düğün konseptinde şu öğelerle dikkat çeker:

  • Fransız dantellerden yapılmış eldivenler,
  • Straplez ve kayık yaka gelinlik,
  • Kırmızı ruj,
  • Tüllü şapkalar (Vualet)
  • Vintage gelinlik duvakları.
  • Bej renginde gelinlikler,
  • İnci ve elmas takılar,

Tekne Düğünü İçin Gelinlik

Sonsuzluk bir gökyüzü ve denizin ortasında… Huzur veren gökyüzü mavisine çevrede uçuşan martıların sesleri eşlik ediyor. Böyle bir mekâna içinde rahatça hareket edilebilecek midi boy bir gelinlik hanımlara çok yakışır. Tekne düğünü için uçuş uçuş şifon düz kesim gelinlik modelleri de uygundur. Mini boy, yırtmaçlı ve tüllerle süslenen gelinliklerde çok havalı bir alternatif olabilir. Tekne düğününde gelinliğin rahatlığı konfor düzeyini yükseltecektir.

Havuz Başı Düğünü İçin Gelinlik 

Yaz mevsiminde havuz başı düğünleri büyük ilgi görür. Böyle düğünlerde ışıltılı ve görkemli; aynı zamanda sadelik ve hareketleri kısıtlamayan bir tarz gelinlik harika bir yaklaşımdır. Havuz başı düğününe düz kesim, yarım balık, kısa boy gelinlik trendler doğru bir seçimdir. Çok uzun kuyruklu ve kabarık modellerden olabildiğince kaçınmak gerekir. Gelin adaylarından kabarık gelinliği kendine çok yakıştıranlar olabilir. O zaman A kesim gelinlik modeli düşünülebilir. Derin sırt dekolteler, bel dekolteli iki parçalı gelinlikler ve ince askılı sitiller ayrı bir zarafet katacaktır. Vücut tipine göre dantellerle süslenmiş transparan modeller de havuz başı düğünleri için denenebilir.

Restoran Düğünü İçin Gelinlik 

Restoran düğünleri daha samimi ve sıcak bir ortamdır. Sayılı davetlinin katıldığı küçük çaplı bir merasimdir. Böyle bir atmosfere uyan sade ama bir o kadar da şık bir gelinlik tasarlanabilir. Gelinlikler modelleri düz kesim, yarım balık veya mini boy şeklinde olabilir. Daha küçük bir mekan olan restoran için prenses kesim gelinlik önerilebilir.  

Köy Düğünü İçin Gelinlik 

Köy ortamının ruhuna uygun, doğadan ilham alınacak şekilde bir gelinlik tasarlanabilir. Köy düğünü gelinlik trendlerinde doğaya dair detaylara ağırlık verilmelidir. Köy düğünleri için; uçuş uçuş şifon etekler, A kesim modeller, çiçek ve dallarla bezenmiş tasarımlar ideal alternatiflerdir. Açık bir havada kirlenme riskine karşı bembeyaz bir gelinlikten uzak durulması faydalı olacaktır. Daha bej veya nude tonlarından oluşan gelinlikler düşünülebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları