x
Anasayfa Medya Haberler Eş Yüzüklerine neden Alyans Denir? İşte Alyansın Kalpleri Eriten Anlamı

Eş Yüzüklerine neden Alyans Denir? İşte Alyansın Kalpleri Eriten Anlamı

Eş Yüzüklerine neden Alyans Denir? İşte Alyansın Kalpleri Eriten Anlamı

Asırlar boyunca birbirlerine kutsal evlilik bağıyla bağlanan eşlerin sevgi ve sadakat sembolü olarak kullanılan evlilik yüzüklerine Alyans adı veriliyor. Peki bu kelimenin anlamı ne? Evlenme hazırlığındaki çiftlerin Adana’da gelinlik, nişan elbisesi, kına elbisesi, tesettür gelinlik gibi konularda birinci tercihi Tuğbam Gelinlik, Alyans kelimesinin kalpleri eriten anlamını sizler için anlattı.

Evliliği temsil eden ve eşlerin taktığı yüzükler alyans olarak adlandırılır. Tuğbam Gelinlik sizi alyans kelimesinin duygu yüklü hikayesine davet ediyor. Alyans ne demek?

Hemen her dönemde ve her toplumda çiftlerin evli olduklarını göstermek için taktığı, sadakat ve bağlılığı simgeleyen yüzükler alyans olarak adlandırılıyor. Alyansın tarihi ise Antik dönemde Mısır topraklarına dayanıyor. Eşler tarihten bu yana evlilik akitleri devam ettiği sürece alyans takarlar. Farklı farklı alyans modelleri kullanılmıştır. İsmi ise çok derin bir anlam taşıyor.

Peki Alyans Ne Demek?

Fransızca bir kelime olan “alliance” farklı dillerde farklı şekilde telaffuz edilse bile kelime kökeni aynıdır. Kelime iki taraflı bir bağdaşma anlamına gelir. İki beden ve ruhun birleşerek bir bütün haline gelmesidir. Ömürlük sevgi ve sadakat bağını simgeler.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları