x
Anasayfa Medya Haberler Gelinlik Nasıl Saklanır?

Gelinlik Nasıl Saklanır?

Gelinlik Nasıl Saklanır?

Gelinlik, düğün törenine kadar ve belki de düğünden sonra da yıllarca saklamak isteyeceğiniz özel bir kıyafet. Rengi, şekli, süslemeleri ve kumaşı ile aldığınız andan düğününüze, düğünden ömrünüzün sonuna kadar ilk günkü güzelliğiyle gelinliğinizi saklamak istiyorsanız Adana Gelinlik Mağazası Tuğbam Gelinlik, ihtiyacınız olan bütün ipuçlarını sizler için derledi.

Gelinlik Firmasında Saklamak

İlk olarak gelinliğinizi diktirmek mi istiyorsunuz yoksa hazır almak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Kişiye özel bir gelinliğin dikilmesi ve hazırlanması 4 ila 6 aylık bir süre alabiliyor. Hazır gelinlikler için gereken tadilat süresi ise 1 ya da 2 ay içerisinde tamamlanabiliyor. Genellikle gelinlikler satın alındıkları veya dikildikleri yerde muhafaza ediliyorlar. Düğün günü gelinin hazırlandığı yere teslim ediliyorlar. Gelinliği diktirdiğiniz veya satın aldığınız yerde saklamanın en önemli avantajı ise son günlerde yaşadığınız kilo değişiminden kaynaklı sorunların son prova esnasında tespit edilip giderilebilmesi.

Gelinliği Evde Saklamak

Tadilatlarınız tamamlandıktan sonra gelinliğinizi evde saklamaya karar verdiniz. Veya farklı bir şehirde evleneceksiniz ve gelinliğinizi siz muhafaza etmek durumundasınız. Dikkat etmeniz gereken durumlardan bir tanesi eteklerin yere değmemesi ve hava alabilen bir elbise kılıfı içerisinde saklanması. İyi bir elbise kılıfı naylon ve benzeri sentetik malzemelerden değil pamuklu kumaştan veya selüloz malzemeden üretilmeli. Gelinliğinizin süslemelerini bastırmamalı.

Her Şey Bittikten Sonra

Düğün töreni sona erdiğinde gelinliğiniz de en az sizin kadar yorulmuş olacaktır. Kuru temizleme tercih etmek gelinliğinizi uzun süre saklamanıza yardımcı olur. Zaman içerisinde oluşan lekelere erken ve zamanında müdahale etmek önemlidir. Pek çok gelinlik üreticisi gelinliği temizletmek için balayından dönmeyi beklememek gerektiğini söylüyor.

Kuru Temizlemeciye Neler Sormalıyız?

Her kuru temizlemeci gelinlik konusunda uzman olmayabilir. Bu yüzden temizleteceğiniz yere karar verirken gelinliğinizi satın aldığınız yerin tavsiyelerini dikkate almalısınız. Bir yıl içerisinde kaç gelinlik temizlediklerini, kuru işlem mi yoksa ıslak işlem mi uyguladıklarını, elle mi yoksa makine ile mi temizlik yaptıklarını veya olası hasarlarda nasıl bir güvence verdiklerini sorabilirsiniz.

Her Şey Hazır

Temizlemenin ardından gelinliğinizi, müzelerde de tercih edilen arşiv kutularının içerisinde asitsiz kağıtlara sarılı bir halde ya da elbise kılıfında saklayabilirsiniz. Aralıklı şekilde havalandırmanız gelinliğinizi kolaylıkla muhafaza etmenizi sağlayacaktır. Kutunun ya da kılıfın hava almasına dikkat edin ancak güneş ışınlarına maruz bırakmayın. Aksi taktirde gelinliğiniz hızla sararacaktır.

Adana’da Kiralık ve Satılık Gelinlikler Tuğbam Gelinlik’te!

Düğün gününüz yaklaşıyor ve halen daha hayalinizdeki gelinliği bulamamışsanız Adana Gelinlik Mağazası Tuğbam Gelinlik’i ziyaret edebilirsiniz. Tuğbam Gelinlik, onlarca çeşit kiralık veya satılık gelinlik çeşidiyle hizmetinizde.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları