x
Anasayfa Medya Haberler Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Düğün törenlerini yapmak için yaz sezonunu bekleyen çiftlerin kalpleri bir başka atıyor… Güneşli, açık bir havada düğünlerini gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşamayı hedefleyen damat ve gelinlerin hazırlık telaşı devam ediyor. Bu özel mevsimde aşklarını evlilik bağıyla taçlandırıp yeni bir hayata ‘merhaba’ demenin planlarını yapan çiftlerin bu unutulmaz günlerinde giyecekleri gelinlik ve damatlıkların seçimi epey zaman alıyor. Özellikle kadınların hayallerinin gerçeğe dönüştüğü, güzelliği ve zarafeti simgeleyen gelinlik tercihi apayrı bir önem kazanıyor.

Peki, kadınların içinde kendilerini prenses gibi hissettikleri hangi gelinlikler daha çok ilgi görüyor? Nikah masasına oturmaya hazırlanan gelin adayları için bu sezon hangi gelinlik trendleri zirvede yarışıyor? Adana gelinlik çeşitleri ile fark yaratan Tuğbam Gelinlik sizler için derledi…

Gelinlikte Öne Çıkan Renkler

Düğün merasimlerinin simgesi olan gelinlik modellerinde şık seçenekler bu sezon da göz kamaştırıyor. 2023 gelinlik koleksiyonunda ten rengine uygun tarzda; beyaz, şampanya rengi, kirli beyazlar, kırık beyazlar ile gri tonlar ön planı çıkıyor.  

Modern, estetik, sıra dışı ve romantik bir gelinlik seçiminde hangi detaylara dikkat edilmeli?

Vücut Tipine Uygun Olmalı

Bu özel ve anlamlı günde davete katılan tüm gözler gelinin üzerinde olacaktır. Her şeyden önce gelinliğin kadının vücut tipine, tarzına ve duruşuna uygun olması beklenir. Dolayısıyla zarafetin yanında konfor ve görkemin de ön planda olduğu bir gelinlik doğru bir tercih olabilir. Boyu kısa olan kadınların prenses tasarımlardan; uzun boylu ve geniş omuzlu olanların ise straplez stillerden kaçınmaları önerilir. Kilolu bayanlar ise vücut hatlarını ortaya çıkaran dar kesim gelinliklerden uzak durmalılar. Askılı ve evaze gelinlik modelleri genel olarak her vücut tipi için düşünülebilir.

Pek çok kadının kendini en güzel şekilde yansıtma biçimi olarak gördüğü gelinlik, aslında bilinenin ötesinde anlamlar taşıyor. Bir ömür üzerinde taşımaya söz verilen ‘sadakatin’ sembolü olarak ifade edilen gelinlik, aynı zamanda nesilden nesile aktarılan bir kültürel süreçtir.

Beyaz Masumiyeti ve Saflığı Yansıtır

Gelinliklerin rengi daha çok saflığı ve masumiyeti yansıtan beyazdır. Ancak her zaman ten rengine uyumlu gelinlik seçimi önemlidir. Dolayısıyla tenin gelinliği baskılamamasına özen gösterilmelidir. Örneğin; bembeyaz veya parlak modeller, esmer tenin üzerinde daha şık durabilir. İpek kumaş beyazı natural ton ise buğday tenli kadınlara için uygun olabilir. Beyaz tenli bayanlar için ise şampanya beyazı ya da krem tül modeller tasarlanabilir.

Gelinlik ile Saç Aksesuarı Dengeli Olmalı

Gelinlik ile saç aksesuarı arasındaki ölçü de gözden kaçırılmaması gereken başka bir ayrıntıdır. Gösterişli, kabarık veya prenses tasarımlarda gelinliğin büyüklüğüne orantılı ve daha keyifli bir şıklık sunan aksesuarlar tercih edilebilir. Balık ya da evaze gibi sade ve naif trendlerde de yine gelinliğin ihtişamını yansıtan, kadının boyunu gölgelemeyecek, rahat ve modern çizgiler içerebilir.  

Gelinlik Tercihinde Mekân Seçimi de Önemli

Mekânın seçimi de gelinlik tercihinde belirleyici bir faktördür. Düğün açık havada bir plajda, bahçede, otelde veya şehir merkezindeki bir salonda yapılabilir. Gelinlik seçeneğinde mekânın büyüklüğü, hava koşulları, tema ve renkleri gibi özellikler mutlaka dikkate alınmalıdır. Örneğin; plaj veya kır düğünü için daha hafif ve rahat modeller iyi bir seçim olabilir. Açık havada yapılacak bir tören için hava sıcaklığına, nem oranına ve rüzgâr gibi etkenlere özen gösterilmelidir. Düğün dar bir yerde yapılacaksa, çok büyük bir prenses gelinlik yerine daha sade ve dar bir kesim tercih etmek daha uygun olabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları