x
Anasayfa Medya Haberler Görkemli Bir Gelinlikte Renk Seçimi Önemlidir

Görkemli Bir Gelinlikte Renk Seçimi Önemlidir

Görkemli Bir Gelinlikte Renk Seçimi Önemlidir

Gelinliklerde renk seçiminde daha çok saflığın ve masumiyetin sembolü beyaz renk göze çarpıyor. Her genç kadın bir gün ‘beyaz bir gelinlik’ giyme hayali ile yaşar. Ancak bilinenin aksine geçmişten günümüze yörelerdeki gelenek ve göreneklere göre renk tercihinde farklı tonların da kullanıldığını görmek mümkündür. Hızla gelişen gelinlik sektöründe farklı modellerle birlikte renk alternatifleri de çoğalıyor. Günümüzde her tipe ve zevke göre beyazın değişik tonlarından uçuk mavi, pembe ve fildişi (ekru) rengine kadar çok farklı çeşitte gelinlikler vitrinleri süslüyor.

Ten Rengi ve Düğün Konsepti

Renk tonu seçiminde gelinlik modeli, ten rengi ve düğün konseptinin uyumu önemlidir. Birçok kadın gelinlik tasarımında beyaz ya da fildişi rengini hedefleyerek risk almayabilir. Ancak son yıllarda klasik beyazın dışında modanın rüzgârına uygun cesur sitilleri düşünenlerin sayısı da artıyor. Gelinliklerde şampanyalar, blashlar, cappuccinolar gibi tonların çokça talep gördüğü söylenebilir. Kabul etmek gerekir ki gelinlikte beyazın büyüsü her zaman bir başkadır. Ama beyazın içinde değişik tonların varlığı gelinliği daha ihtişamlı hale getirdiğini de unutmamak gerekir.

Gelinlikte Tonlar Ahenkli Olmalı

Tüm kadınların en özel günleri olan düğünlerde gelinliklerdeki renk ahengine özen gösterilmelidir. Daha ilk provadan itibaren gelinlik renginin belirlenmesi ileride doğabilecek olası eleştirilerin de önüne geçmiş olacaktır. Doğru olmayan bir renk gelinliği normal bir elbise görüntüsü verebilir. Dozunda tonlar için kişisel tercihler her zaman değerli ve önceliklidir. Ancak gerekirse karar aşamasında bir uzmandan da destek istenebilir.

Renkler Gelinliği Görünür Kılar

Peki, gelinlikte renk seçilirken nelere dikkat edilmelidir? Tonlar tasarlanırken ten rengi temel belirleyicidir. Çünkü gelinlik modellerini öne çıkaran ve görünür kılan daha çok renk tonlarıdır. Örneğin; beyaz tenliler krem, uçuk mavi, yeşil tonlu ya da fildişi renkler düşünebilir. Bronz tenliler için klasik beyaz veya krem tonlar denenebilir. Gelinlikte renk kadar düğün konsepti de göz önünde bulundurulması gereken bir ayrıntıdır. Mesela; tarihi veya nostaljik mekanların ruhunu yansıtan cappuccino tonları ile uyum sağlanabilir. Kır düğünde uçuk mavi ve yeşiller,  şampanyalar ya da blash renkler tercih edilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları