x
Anasayfa Medya Haberler İdeal Gelinlik Nasıl Olmalı?

İdeal Gelinlik Nasıl Olmalı?

İdeal Gelinlik Nasıl Olmalı?

Gelinlik tasarımı bilinenin ötesinde anlamlar taşıyor. Bu uğraş, tasarımcının yoğun emeği; aynı zamanda geleneksel çizgilerden kopmadan modern çağa uygun şık bir ürünün ortaya konulmasıdır. Bir bakıma bu zanaat gelinlik tasarımının ötesinde bir kültür aktarımıdır. Bir davet elbisesinden ziyade gelinin bir ömür boyu üzerinde taşıyacağı “sadakatin” göstergesidir. Tuğbam Gelinlik, ideal gelinliğin standartlarını anlattı.

Hangi Modeller Öne Çıkıyor?

Düğün hazırlıkları yorucu ve stresli bir süreçtir. Muhteşem bir düğün pek çok ayrıntıyı içeriyor. Ancak nikâh masasına oturmaya hazırlanan gelin adaylarının “tiplerine uygun gelinlik” telaşı bir başkadır. Her kadının bir ömür hayalini kurduğu masalımsı bir düğünde giyeceği “ideal gelinliği” belirlemesi uzun bir zamanı alabiliyor. Her yıl farklı gelinlik trendleri daha fazla ilgi görebiliyor. Peki, bu sezon hangi gelinlikler zirveyi zorluyor? Daha çok hangi sitiller öne çıkıyor?

Ten Rengi Belirleyicidir

Gelinlik modelleri, geçtiğimiz yıldan bugüne genel olarak bir takım detayların dışında pek fazla değişim göstermediği söylenebilir. Yine tercihler arasında beyazlar, şampanya rengi, griye bakan kirli beyazlar ve kırık beyazlar öne çıkıyor. Elbette ton hususunda her zaman “ten rengi” belirleyici bir faktördür. Bu konuda seçim yapmakta zorlanan kadınların bir renk uzmanından destek almaları yararlı olacaktır. Son yıllarda özellikle elbise görünümlü ve sırt dekolteli gelinlikler gözde alternatifler haline geldi. İşte gelinlik seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktaları…

Vücut Tipine Uygun Mu?

Düğünün merasiminin başrol oyuncuları prens ve prenses… Törende bütün davetlilerin gözleri gelinin üzerinde… Bu sırada onun güvenli duruşu ve konforu için gelinlik tercihi önemlidir. Kısa boylu gelinlere özgü prenses tarzlar tasarlanabilir. Uzun boylu, geniş omuzlu gelinler için straplez çeşitler önerilebilir. Genel olarak her vücut tipleri için askılı ve evaze çalışmalar ideal olabilir. Kalın vücut hatlı gelinlerin dar kesim “balık modellerden” çekinmeleri uygun olacaktır. Bütün kadınların en anlamlı ve özel anları olan düğünlerde beğenilen gelinliğin vücut ile uyumlu olması; onların tarzını, anlayışını ve duruşunu yansıtması hedeflenmelidir.

Hangi Ton Gelinlikler İyi Gider?

Her devirde gelinliğin simgesel rengi beyazdır. Esmer tenin üzerinde bembeyaz ya da daha parlak modeller hoş bir görünüm oluşturur. Buğday tenli gelinlere ise “ipek kumaş beyaz” diye bilinen natural tonlar düşünülebilir. Şampanya beyazı veya krem tül sitiller ten rengi beyaz olan kadınlar için tercih edilebilir.

Gelinlikle Uyumlu Saç Aksesuarları

Aksesuar ve gelinlik arasındaki denge önemli bir detaydır. Prenses, kabarık ve gösterişli çeşitlerde nazik aksesuarlar gelinliğin genel görünümünü tamamlayacaktır. Balık ya da evaze gibi modellerde yine kişiyi gölgelemeyen gelinliğin tarzını yansıtan zarif aksesuarlar tasarlanabilir.

Mekâna Göre Gelinlik Seçimi 

Kır veya kumsal düğünlerde kısa ya da askılı gelinlikler rahatlığı ve konforu yaşatır. Salon düğünlerinde prenses ya da balık beden seçenekleri ihtişamlı bir atmosfer estirir. Her zaman her yerde asıl olan gelinin gelinlikten duyduğu mutluluktur. 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları