x
Anasayfa Medya Haberler İngiliz Kraliyet Ailesi Gelinlerinin Giydiği Dillere Destan Gelinlikler

İngiliz Kraliyet Ailesi Gelinlerinin Giydiği Dillere Destan Gelinlikler

İngiliz Kraliyet Ailesi Gelinlerinin Giydiği Dillere Destan Gelinlikler

Sürekli ilgiyi ve merakları üzerine toplayan İngiliz Kraliyet Ailesi her daim aileye katılan gelinlerle konuşulmuştur. Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği bu kraliyet düğünlerinde giyilen gelinlikler de dönemin modasını belirlemede etkili oluyor. Her gelin adayının da kendisini bir prenses gibi hissetmek istediği düşünüldüğünde bu içerik, evlenme hazırlığında olan gelin adaylarına bir hayli ilham olacak gibi. Adana gelinlikçi denince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlik sizler için hazırladı.

1-Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon

Hepimizin tanıdığı ve Crown dizisi sonrasında da tüm dünyada popülaritesi artan Kraliçe 2. Elizabeth’in annesi ve Kral VI. George’un da eşi olan Elizabeth Bowes sonrasında Ana Kraliçe (Bizdeki Valide Sultan gibi) unvanının sahibi oldu. Dünyanın kan ve gözyaşına bulandığı 2. Dünya Savaşı yıllarındaki zor zamanlarda halkın sevgisini kazanan kraliçe, Nazilerin yenilgiye uğratılmasının ardından zaferin simgelerinden biri haline geldi. Döneme göre şık sayılan ancak bugün demode kalan bu gelinlik ise Madam Handley Seymour tarafından dizayn edildi.

Kraliçe II. Elizabeth

1952 yılından beri tahtını koruyan kraliçe, Britanya İmparatorluğu tarihinde hüküm süren en uzun ömürlü hükümdar unvanını da elinde bulunduruyor. 1947 yılında Kral Philip ile evlenen kraliçe Norman Hartnell tarafından tasarlanan bu gelinlikle dünya evine girdi.

Prenses Margaret

Kraliçe Elizabeth’in kız kardeşi olan Margaret kendisinden 16 yaş büyük birine aşıktı ancak bu ilişki kraliyet tarafından onaylanmadı. Buna karşılık soylu biriyle değil bir fotoğrafçı ile evlenen prenses, bu düğünde tıpkı ablası gibi Norman Hartnell tarafından dizayn edilen bu gelinliği giydi.

Düşes Sarah Ferguson

Sarah Ferguson kraliyet ailesinin gelinlerinden biri ve Prens Andrew ile 1986 yılında evlenirken Lindka Cierach’ın tasarladığı bu gelinliği giydi ancak gelinlik çifte pek de uğur getirmedi. Sürekli olarak çalkantılarla, krizlerle ve skandallarla adı anılan çift iki çocuklarına rağmen yollarını ayırmak zorunda kaldı. Sarah yıllar sonra kitabında bu gelinlikten dünyanın en korkunç malzemesi olarak söz etti.

Cornwall Düşesi Camilla Parker

Camilla Parker, Prenses Diana ile tanıdığımız Galler Prensi Charles’ın ikinci eşi. Birbirlerinin çocukluk aşkı olan Charles ve Camillia uzun yıllar sonra ancak dünya evine girebildiler. Robinson Valentine imzası taşıyan bu gelinlik çifte uzun ve sancılı bir sürecin ardından mutluluğu getirdi.

Cambridge Düşesi Kate Middleton

Halkın büyük sevgi ve ilgisini kazanan ve halkın prensesi diye anılan Kate Middleton, Cambridge Dükü Prens William ile milyonların canlı canlı izlediği bir törenle evlendi. Tam 100 milyon insan televizyonlardan canlı yayınlanan bu düğüne şahitlik ederken Prenses Kate’in üzerinde Alexander McQueen imzalı bu gelinlik vardı.

Sussex Düşesi Meghan Markle

Amerika kıtasının İngiliz Kraliyet ailesine bir gelin vermek istediği herkesçe bilinen bir gerçek. Oyunculuk ve mankenlik yapan Meghan Markle, Prens Harry ile evlenerek bunu başaracağını düşündü ancak bu evlilik ancak Prens Harry’nin kraliyet ailesinden ayrılmasıyla sonuçlandı. Uğruna bedel ödenen bu evlilikte iki farklı gelinlik tercih eden eski oyuncu yeni prenses Meghan, gelinlik dizaynında Clare Waight Keller ve Stella McCartney ile çalıştı.

Prenses Anne

Prenses Anne, kraliçe tarafından kraliyete yaptığı hizmetlerden ötürü seksenli yıllarda kraliyet prensesi ünvanının sahibi oldu. Mauuren Baker imzalı bu gelinlikle dünya evine giren Anne’in evliliği ise 1992 yılında son buldu.

Prenses Diana

Ülkemizde ve tüm dünyada en sevilen gelin belki de Prenses Diana’dır. Hem tarzıyla hem güçlü duruşuyla hem de trajik yaşam öyküsüyle çok sayıda kalbi fetheden Diana, halen daha hatırlanmaya ve konuşulmaya devam ediyor. 1981 yılında Prens Charles’la evlenen Lady Diana, David ve Elizabeth Emmanuel isimli iki moda tasarımcısının dizayn ettiği 7 metre uzunluğunda bir duvağı olan bu gelinliği giydi. Prens William ve Prens Harry bu evliliğin meyveleriydi.

Siz de Tuğbam Gelinlik’e gelerek prenseslere yakışır bir gelinlikle dünya evine girebilirsiniz. Tuğbam Gelinlik Adana’da gelinliğin adresi…

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları