x
Anasayfa Medya Haberler Mutlu Bir Evlilik İçin Gereken Beş Kriter

Mutlu Bir Evlilik İçin Gereken Beş Kriter

Mutlu Bir Evlilik İçin Gereken Beş Kriter

Adana’da satılık gelinlik ve kiralık gelinlik denilince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlik, mutlu bir evlilik için olmazsa olmaz beş kriteri sizler için anlattı. Evliliğe giden süreç son derece stresli ve yıpratıcı olabiliyor. Çiftler, bu süreçte yaşanan sorunlarla ilgili öfke kontrollerini sağlamakta zorlanabiliyor. Bu da pek çok çiftin düğün arifesinde yollarını ayırmalarına neden oluyor. Günümüzde boşanma oranlarının da durmaksızın yükseldiğini düşünürsek herkes mutlu bir evliliğin nasıl mümkün olacağını merak ediyor. Tuğbam Gelinlik olarak mutlu bir evlilik için olmazsa olmaz beş kriteri sizler için derledik.

Sevgi

Kulağa klasik gelse de sevgi kavramı, bütün duygusal ve romantik ilişkilerin temel yapı taşıdır. Zira birine karşı hissettiğimiz sevgi, ona ve doğabilecek sorunlara karşı tahammül seviyemizi belirler. Birinden hoşlanmak kolaydır. Ancak sevgi geliştirmek için karşımızdaki kişinin sadece güzel ve olumlu yönlerini değil, onu o yapan kusurları da sevebilmemiz gerekir. Sevdiğimiz biri ile sorun yaşadığımızda ise ondan vazgeçmek yerine sorunları giderme yoluna gideriz. İşte bu yüzden mutlu evlilik için ilk kriter sevgidir.

Saygı

Saygı duymadığımız birisi ile eşit bir ilişki yürütmemiz imkansızdır. İkili ilişkilerde yapılan en büyük yanlışlardan biri partnerimizi, olmadığı birine dönüştürmektir. Bir süre sonra onun artık sevdiğimiz kişi olmadığı ile yüzleştiğimizde her şey için çok geç olur. Saygı temel bir insan ihtiyacıdır. Saygı görmediğimiz ortamları terk ederiz. Duygusal ilişkisinde hak ettiği saygıyı görmeyen birinin ise mutlu olması çok zordur. Karşımızdakinin kararlarına, yaşamsal tercihlerine, sınırlarına saygı duymak mutlu bir birlikteliğin olmazsa olmazlarındandır. Saygı duyduğumuz birine karşı tartışma sırasında bile çok acımasız davranamayız. Dolayısıyla tartışma çirkinleşmez ve çözüm odaklı ilerler.

Sadakat

Kutsal evlilik bağının yapı taşlarından biri de sadakat olgusudur. Ne yazık ki kapitalist tüketim alışkanlıkları, duygusal ilişkileri de şekillendirebiliyor. Örneğin bir araba alacağınızı düşünün. O kadar çok seçenek var ki, artık X marka bir arabaya sahip olmanın mutluluğundan çok, Y marka bir arabadan mahrum olmanın mutsuzluğunu yaşıyoruz. Yani çok seçenek bizi bir mutsuzluk çemberinin içine atarken birine duyduğumuz sadakat bağı bizi güvenli ve huzurlu bir hale getiriyor. Aldatma kaynaklı boşanmalar çok yaygın. Sadakat bağına gereken önemi vermek ve bu bağı korumak, mutlu bir evliliğin vazgeçilmezidir.

Sabır

Evlilik içerisinde olumsuzluklar, çatışmalar, krizler yaşamak kaçınılmazdır. Ancak bu sorunlara karşı hazırlıklı olabiliriz. Eksik iletişim sorunları çözümsüz kılar. Filmlerde ve dizilerde sıkça gördüğümüz tartışma sırasında kapıyı vurup çıkan, veya küsüp kenara çekilen insanlar yanlış rol modellerdir. Sabırlı davranmak, uygun diyalog zemini yakalayınca da çözüm odaklı konuşmak önemlidir. Sabır duygusu tükendiğinde çiftlerin, birlikteliklerini yaşatmak için motivasyonu da tükenmiş olur.

Samimiyet

Birçok evlilikte çiftlerin dışarıya ve birbirlerine karşı rol yaptıklarını gözlemleriz. Oysa ki bu sürdürülemez bir durumdur. Çiftlerin en azından birbirlerine karşı dürüst ve samimi olmaları gerekir. Bir yalanı yaşamak yorucudur. Ve insanda pasif agresif bir öfke birikimine neden olur. Bu yüzden rahatsız olduğumuz, istediğimiz veya istemediğimiz şeyleri partnerimizle samimi bir şekilde paylaşmalıyız.

Adana’da Gelinlik, kınalık, tesettür gelinlik denince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlikle mutlu bir evliliğe adım atmak için kreasyonumuza göz atabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları