x
Anasayfa Medya Haberler Nişan Törenleri İçin Kendinize En Uygun Nişanlığı Nasıl Seçersiniz?

Nişan Törenleri İçin Kendinize En Uygun Nişanlığı Nasıl Seçersiniz?

Nişan Törenleri İçin Kendinize En Uygun Nişanlığı Nasıl Seçersiniz?

Nişan töreninde ne giymeliyim sorusu hem gelin adayları hem de nedimeler için büyük bir soru işareti. Nişanın mekanından konseptine, vücut tipinden teninize en uygun kumaş rengine kadar nişanlık elbise seçerken dikkat edilmesi gereken çok şey var. Adana Gelinlik, Adana Nişanlık, Adana Bindallı denince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlik, nişan törenlerinde gelin adaylarının ve nedimelerin işini kolaylaştıracak bir içerikle daha karşınızda. İşte nişanlık seçiminin püf noktaları…

Söz ve nişan elbisesi seçerken gözetmemiz gereken kriterler arasında vücut tipiniz, nişan organizasyonun yapılacağı mekan, organizasyonun konsepti, ve mevsim koşulları da bulunuyor. Elbette ki kendi tarzınız ve damat adayının ne giyeceği de düşünülmesi gereken başka unsurlar. Şimdi sırasıyla ideal nişan elbisesine giden yolu bulalım.

1-Mekana Göre Nişan Elbisesi Nasıl Seçilmeli

Nişan mekanı kız tarafının evi de olabilir başka bir organizasyon mekanı da. Burada pratik bir ipucu vermek gerekirse düğün mekanı evden uzaklaştıkça ve törenin bitiş saati gecenin ilerleyen saatlerine yaklaştıkça elbisenin boyunun uzaması, eteğin hacminin artması, makyajın daha koyu hale gelmesi ve topukların yükselmesi… Aile arasında yapılan törenlerde ise sade elbiseler tercih ediliyor.

Evde yapılan nişan törenlerinde dar alanlarda daha rahat hareket edebilmek için kısa ve çok da kabarık olmayan abiyeler ile dantelli elbise modellerinin çokça tercih edildiğini belirtmek gerekir. Gündüz saatlerinde açık havada yapılan nişan tören ve kutlamalarında düz kesim şifon elbiseler pratiktir. Bir otelde ya da herhangi bir balo salonundaki organizasyonlarda göz doldurmak için kabarık nişan elbiseleri tercih edenlerin sayısı da son derece fazla.

Evde nişan kıyafeti seçerken dar alanda rahat ve kolay hareket edebilmenizi sağlayacak diz üstü kısa elbiseler işinizi kolaylaştıracaktır. Yeni trendler arasında ön tarafı kısa fakat arka tarafı uzun nişan elbiseleri de yer alıyor.

2-Nişanın Mevsimine Göre Nişan Elbiseleri Nasıl Seçilmeli

Dış mekanlarda gerçekleşecek nişan törenlerinin hangi mevsimde yapıldığı ikramlardan nişan elbisesine kadar pek çok konuda belirleyici oluyor. Mesela kış aylarında nişan törenlerinde uzun kollu abiyeler ya da pelerinli nişanlıklar, kadife elbiseler harika birer seçim olabilir. İlkbahar ve yaz aylarının gözdeleri ise şifon ve tüllü abiyeler.

Mevsimine göre karar vermek gereken bir başka şey ise elbisenin rengi. Sonbahar ve kış mevsimlerinde koyu tonlar gelin adaylarını cezbederken (Mor, Mürdüm, Bordo) ilkbahar ve yaz aylarında daha canlı renkler göz dolduruyor. Sarı, mavi ve pembe renk nişan elbiseleri bahar aylarında gelin adaylarının gözdesi.

3-Nişan Töreninin Konseptine Göre Elbise Nasıl Seçilir?

İsterseniz evinizde isterseniz de farklı bir organizasyon mekanında olsun artık nişan törenlerinin de tıpkı düğünler gibi farklı konseptleri olabiliyor. Mevsim temaları ya da kültleşmiş ve evlenecek olan çiftin hayatlarında önemli bir yer tutan film ya da kitap nişan törenlerinin konseptini belirleyebiliyor. Davetiyeden masa süslemesine kadar her aksesuar ve detay bu konsepte göre belirlenebiliyor. Hal böyle olunca klişeleşmiş nişan elbiselerinin yerini akıllara kazınacak başka kostümlerin alması gerekiyor. Örneğin bütün töreni Harry Potter ya da Star Wars temasıyla organize edip klasik bir nişan elbisesi giymek çok ayrıksı bir durum yaratabiliyor.

4-Vücudunuzun Şekline Göre Nişanlık (Nişan Elbisesi) Nasıl Seçilir?

Bir nişan elbisesinin kendi başına çok güzel ve göz alıcı olması yetmez. Aynı zamanda vücut tipinize uygun olması gerekir. Tuğbam Gelinlik olarak modellerimizde her zaman bunu gözetiriz. Her vücut tipine özel tasarımlarımızla herkesin hayalindeki gelinlik ve nişanlık modellerini üretmeye çalışırız. Ancak genel olarak bir sınıflandırma yapmak gerekirse kadınlarda 4 farklı vücut tipinden söz etmek mümkün. Bunlar Kum Saati Vücut Tipi, Elma, Dikdörtgen ve Armut vücut tipidir. Kendi vücut tipinizi tanımak sadece nişan, düğün, kına, söz, mezuniyet gibi özel günlerde değil gündelik hayatta da hayatınızı kurtarır.

Küçük göğüslü fakat basen bölgeleri geniş gelin adayları balık model nişanlıklar yerine A kesim uzun elbiseleri seçebilirler. Çünkü balık model nişan elbiseleri orantılı bedenlerde (kum saati diye tabir ettiğimiz vücut tipinde) daha iyi durur. Elma vücut tipindeki kadınlar için üst kısmı daha sade nişan elbiseleri, dikdörtgen vücuda sahip kadınlar için de düz kesim elbiseler ideal sonuçlar verir.

Unutmayın ki her vücut tipine uygun ve sizi harika gösterecek bir model mevcuttur. Hayalinizdeki gelinlik ve nişanlık Tuğbam Gelinlikte sizleri bekliyor.

5-Damat Adayıyla Uyumunuzu Nasıl Sağlarsınız?

Erkeklerin tercih edebileceği skala kadınlara kıyasla çok daha dardır. Damat adayları lacivert, gri, siyah ve bordo renkleriyle sınırlandırılmış bir skalada seçim yaparlar. Damat adayı siyah giyiyorsa eğer siz de mürdüm ya da siyah tonlarda bir nişan elbisesiyle ona uyum sağlayabilirsiniz.

Uyum sağlamanın bir başka pratik yolu ise damat adayına sizin elbisenizin kumaşından yapılmış kravat, cep mendili taktırabilirsiniz.

6- Nişan Elbisemi Nereden Almalıyım?

Tuğbam Gelinlik uzun yıllardır Adana’da Gelinlik ve nişanlık arayışındaki kadınların bir numaralı adresi. Tecrübesi, uzman terzileri, vizyoner dizayn anlayışı, trendleri ve modayı yakından takip eden stilistleriyle aradığınız ve size göre olan gelinliği-nişanlığı kolaylıkla bulabileceğiniz Tuğbam Gelinlik emrinizde. Siz de özel günlerinizde bir yıldız gibi ışıldamak istiyorsanız Tuğbam Gelinlikle tanışmakta geç kalmayın.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları