x
Anasayfa Medya Haberler Rüya Gibi Bir Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Rüya Gibi Bir Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Rüya Gibi Bir Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bütün genç kızlar yaşamlarının ‘en özel anı’ olarak düşündükleri düğün törenlerinde rüya gibi bir gelinliğin içinde masal prensesleri gibi görünmenin hayallerini kurar. Küçük yaşlardan itibaren beyaz bir gelinlik içinde yürümenin düşleriyle büyürler. Heyecan ve mutluluk yüklü düğün tarihi yaklaştığında gelinlik seçimi stresli, uzun ve yorucu bir hale bürünebilir. Adana gelinlik merkezi Tuğbam Gelinlik, gelinlik seçerken dikkat edilmesi gerekenleri derledi…

Kendinize Uygun Modeli Seçiniz

Herkesin bedenine yakışan ve göz kamaştıran ideal bir gelinlik tercihi farklı olabilir. Burada önemli olan kişinin kendisine ve düğün konseptine uygun doğru modeli belirlemesidir. Gelinlik seçimi esnasında pişmanlık duyulmaması için bir takım detaylara özen göstermesi gerekiyor. Sağlıklı karar vermek için kumaş, tasarım, fiyat, marka, beden, deneme, aksesuar, renk, kalite, güvenilir satıcılar, müşteri yorumları ve profesyonel öneriler gibi pek çok kriterin göz önünde bulundurulması yararlı olacaktır. Her açıdan büyüleyici bir gelinlik hedefinin gerçeğe dönüşmesi için şu adımlar izlenebilir:

Doğru Kaynaklardan Araştırma Yapın

Gelinlik almadan önce ayrıntılı bir şekilde araştırmak önemlidir. Bunun için son trendleri yansıtan gelinlik dergilerini, gelinlik fotoğraflarını, videolarını, sosyal medya platformlarını veya blog yazıları gibi aydınlatıcı kaynakları incelemek doğru karar vermenize yardımcı olacaktır.

Farklı Modelleri Denemekten Çekinmeyin

Hayalinizi süsleyen gelinliği bulmak için farklı seçenekleri denemekten çekinmeyin. Bu konuda cesur ve açık fikirli olmanız sonradan bir pişmanlık yaşamanızın önüne geçecektir. Daha önce belirlenmiş klasik stillerin yerine farklı tasarım ve renklere açık olmayı deneyin. Danışmanların önerileri doğrultusunda yeni modelleri analiz etmek bu hususta ufuk açıcı olacaktır. Aradığınız mükemmel gelinliği bulabilmek için asla kendinizi sınırlamayın ve yeni trendlere şans vererek ilerleyin.

Gelinlik Alışverişini Sona Bırakmayın

‘Son dakika telaşıyla’ mükemmel gelinlik bulma planlarınız bir anda suya düşebilir. Bu olumsuzluğu yaşamamak için yeterli zaman ayırmalısınız. Hedeflediğiniz gelinliği bulmak için erken hareket edin. Bazen eksiksiz bir gelinliği hazırlama süreci aylara sarkabilir. Bu yüzden en az 6-8 ay öncesinden gelinlik arayışına girmek seçim tercihinde sizleri rahatlatır. Bol stil araştırması yapın. Mağazaları ziyaret edin. Düğün öncesinde denemeler yapın. Özel sipariş ve değişiklikler için zamanınız olması için erken davranmanız doğru bir adım olacaktır.

Denemeye Ucuz Çeşitlerle Başlayın

Gönlünüzdeki gelinliği bulmada yeterli bütçeye sahip olmak belirleyici bir faktördür. Bu açıdan mağazalarda gelinlik arayışına başlamadan önce bütçenin planlanması gerekiyor. Bu aşamada gelinlik denemelerine düşük maliyetli seçeneklerle başlanması mantıklı olabilir. Bu şekilde farklı stilleri ve hoşunuza giden detayları görmenin yanı sıra bütçenize uygun çeşitleri de keşfedebilirsiniz. Deneme sürecinde edindiğiniz fikirlerle tercihlerinizi netleştirme fırsatı yakalarsınız. Böylece sonrasında istediğiniz gelinliği seçmek için isabetli karar vermiş olursunuz. Eğer bu gelinlikler arasında beğendiğiniz modeller olmazsa o zaman yüksek fiyatlı çeşitlere bakılabilir.

Gelinlik Arayışına Hafta İçinde Çıkın

Gelinlik mağazalarında genel olarak hafta sonları yoğunluk yaşanır. Bu da bayanların gelinlikleri deneme sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden bu alışverişin hafta içinde yapılması tavsiye edilir. Böylece sakin bir ortamda danışmanlar sizlere daha fazla zaman ayırabilir, sağlıklı ve hızlı karar vermenizi kolaylaştırabilirler.

Doğru Kişilerle Gelinlik Bakmaya Gidin

Gelinlik alışverişine çok sayıda aile yakınlarıyla gidilmemesinde yarar var. Çünkü kalabalıkta herkesin farklı zevkleri ve fikirleri kafa karıştırıcı olur. Bu da gelinin doğru tercihte bulunmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle gelinlik almaya daha sınırlı sayıda ve deneyimli insanlarla gidilmesine özen gösterilmelidir.

Vücut Tipinize Uygun Stilleri Belirleyin

Her kadının amacı ideal bir gelinliktir. Ancak başarılı ve mükemmel bir gelinlik tasarımı kişiye göre değişebilir. İdeal bir gelinliğin özelliklerini; bedene yakışan, kişinin tarzını yansıtan, güven veren, rahat ve özgür hareket etmeyi sağlayan ve düğün konseptiyle uyumlu çeşitler olarak sayılabilir. Öncelikle armut, kum saati, dikdörtgen, elma, ters üçgen şeklindeki beş temel vücut tipinde hangisine sahip olduğunuzu belirleyin ve buna uygun tasarımları düşünmelisiniz.

Kaliteli Kumaşlarla Görkemli Gelinlik Havası

Özel dantel işlemeleri, renk, inciler, boncuklar veya taşlar gibi zarif detaylara sahip gelinlik seçiminde kaliteli kumaşlar da olmazsa olmazlardandır. Vücut formuna dikkat edilerek seçilen ipek, şifon, dantel veya tül gibi hafif kumaşlar görkemli özel tasarımlı bir gelinlik havası sunar. Pistte dilediğiniz kadar dans etmenizi sağlayacak esneklikte ve rahatlıkta bir gelinlik tercihi düğün günü mutluluk katsayınızı artıracaktır.

Ünlü İsimlerin Tasarımlarından İlham Alın

Yeni bir yaşama yelken açılan düğün merasiminde bir kez giyilen gelinlik seçiminde esinlenecek birçok alternatif mevcuttur. Yurt içinde veya dışında bu konuda farkındalık oluşturan pek çok örnek vardır. Elbette her çiftin sanat dünyasının bu yıldızları kadar bütçeleri olmayabilir. Ama bu bir fikir veya vizyon oluşturmak için ünlü isimlerin tercih ettikleri gelinlikleri incelenip bunlardan ilham alınabilir, keyifli dokunuşları kendinize uyarlayabilirsiniz. Büyük uğraşlar sonrası tercihleriniz doğrultusunda her açıdan etkileyici ve harika bir gelinlik belirledikten sonra artık muhteşem günü beklemenin zamanı gelmiştir demektir!...

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları