x
Anasayfa Medya Haberler Yeni Trend Minimal Gelinlikler ve Keten Damatlıklar

Yeni Trend Minimal Gelinlikler ve Keten Damatlıklar

Yeni Trend  Minimal Gelinlikler ve Keten Damatlıklar

Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte gelin ve damat adayları için heyecan dolu aylar da başlamış oldu. Gelinlik ve damatlık seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken kriterler neler? Düğününüzün gerçekleşeceği mekânın özellikleri gelinlik ve damatlık seçiminde belirleyici mi yoksa yalnızca sezonun trendlerini takip etmek yeterli mi? Adana’da satılık gelinlik, kiralık gelinlik, tesettür gelinlik denince akla gelen ilk isim Tuğbam Gelinlik, bu yılın trendlerini sizler için anlattı...

Zaman geçtikçe mimariden modaya kadar pek çok alan minimalizm akımının etkisi altına girdi. Gelinlikler de bu modadan nasibini aldı. Her geçen yıl, daha minimal gelinlikler görmeye başladık. Özellikle son yıllarda neredeyse elbise formunda gelinlikleri sık sık görür olduk. Eskinin ihtişamlı gelinliklerinin yerine dümdüz satenler, ince askılı gelinlikler, kısa modeller ve zarif dantelli modeller aldı. Özellikle geleneksel çizginin dışına çıkmak isteyen gelin adayları için buz mavisi modeller her geçen gün daha popüler hale gelmeye başladı.

Yüzyıllardan bu yana dantel, gelin adaylarının en vazgeçemediği malzemelerden biri. Bu sene ise 3 boyutlu tasarlanan dantel modelleri öne çıkıyor. Oscar De La Renta koleksiyonunda yer alan balık model gelinlik, bu yeni trendin en çarpıcı örneklerinden biri.

3 boyutlu dantellerin yanı sıra, 3 boyutlu çiçekler de yeni sezonun en gözde gelinlik aksesuarları arasında yer alıyor... Nikah törenlerinin vazgeçilmezi ise kısa gelinlikler. Kısa duvaklarla birleştirilen bu modeller, minimal ve estetik sonuçlar doğuruyor. Her alanda minimal akımlar rağbet görürken, pelerinli modeller de varlığını koruyor. Dünyada son yılların en çok konuşulan gelirlerinden biri olan Sofia Richi, Schanel imzalı halter yakalı ve dantel işlemeli gelinliğiyle trendleri belirlemeye aday.

Damatlık Seçimi

Gelinlik modellerindeki hızlı değişimler, damatlıklarda o kadar da hızlı ilerlemiyor. Örneğin siyah ve iyi kesimli smokinlerin modası hiçbir zaman geçmeyecek gibi. Buna karşın kendi tarzını ifade etmek isteyen damatlar için klasik smokinler yerine bej veya bordo ya da mavi tonlar, giderek daha da popüler hale geliyor. Özellikle takım elbisenin rengiyle zıt renk tonundaki düğmeler göz alıcı. Damatlık modellerindeki yeni trend ise kadife ve keten gibi farklı dokulara sahip kumaşlar.

Geniş Ceketler ve Vatkalı Omuzlar

Birçok moda tasarımcısı, klasik smokinlerin artık demode olduğu görüşünde. Sanki bütün damatlar siyah smokin giymek zorundaymışçasına bir dayatma var. Oysaki gelinlikler ne kadar kişisel olabiliyorsa damatlıklar da o kadar kişisel olabilmeli. Damatlar da kendi tarzlarını yansıtabilmeliler ve yıllar sonra düğün fotoğraflarına baktıklarında kendilerinden izler görebilmeliler. Özellikle yaz düğünlerinde mavinin her tonu göz alıyor. Düğün mekanı; bağ evi, deniz kenarı, çiftlik gibi açık bir yerdeyse, nefes alan keten kumaşlar, hem kullanışlı hem de şık olabiliyor. Otellerde, kapalı alanlarda veya balo salonlarında düzenlenen törenlerde ise güçlü yün kumaşlar tercih sebebi. Damatlık seçimlerinde pantolonların beden boylarının yükseldiğini görüyoruz. Yüksek beller aşağıya doğru genişleyerek iniyor ve ayakkabının topuğunu saklayacak kadar uzuyor. Retro ve nostalji seven damat adayları için ceket düğmelerinin kumaşla kaplanması çok şık ve eskilerden kalma bir güzellik sunuyor. Smokinlerin altına giyeceğiniz ayakkabılarınızın artık kösele olmayacağını söylemeye gerek yok. Ayakkabınızda rahat ve stilinizi yansıtan seçimler yapmaktan çekinmeyin.

En Mühim Şey Gelinin Rahatlığı

Bilindiği üzere düğün organizasyonları başta gelinler olmak üzere herkes için zorlayıcı, fiziksel olarak yıpratıcı törenler. Hal böyle olunca gelinin şık ve estetik görünüşü kadar rahat ve konforlu olması da önem taşıyor. Son yılların gözde akımı olan minimalizm, gelin adaylarına bu rahatlığı ve huzuru sağlaması ile beğeni topluyor. Hem minimal hem de zarafetin öne çıktığı bu gelinlikler, büyük balon kollar yerine daha düşük omuzlu ve uzun kollu şekilde karşımıza çıkıyor. Gelinlik tasarımcılarının gelinlere verdikleri en büyük tavsiyelerden bir tanesi de başkalarının düşüncelerinde kaybolup kendinizi unutmamanız. Başkalarının değil, kendi hayalinizdeki gelin olmanızı öneririz.

Temel olarak salonlarda yapılan düğünle, kumsallarda yapılan düğün aynı şey değildir. Tarz olarak da farklılaşmanızı gerektirir. Yaz aylarında yapılan sahil düğünlerinde hafif ve uçuşan gelinlikler tercih edilirken, kapalı mekanlarda geniş kesim ve yoğun işlemeli modeller öne çıkıyor. Gelinlik seçimi yaparken hem düğünün yapılacağı mekan ve mevsimin koşulları dikkate alınmalı hem de kalıbın tam oturmasına özen gösterilmelidir. Gelinlik, gelini ne fazla sıkmalı, ne de çok bol kalmalıdır. Rahatlığınızın her şeyden önemli olduğunu unutmayın ve kendinize yabancılaşmadığınız bir model tercih edin.

Siz de düğün törenimizde ne giyeceğinize hâlâ karar veremediyseniz, Adana'da gelinlik denince akla gelen ilk isim olan Tuğbam Gelinlik’i ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları